Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paszteciki węgierskie a la strudel"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2969
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 241
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 345
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2969
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 241
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 345
Składniki
Smalec rozpuść, wsyp mąkę i przesmaż, nie rumieniąc, zostaw do ostygnięcia. Pierwsze ciasto rozwałkuj na grubość palca w kształt prostokąta. Rozsmaruj na nim drugie. Zwiń w rulon i zostaw na 30 minut. Pokrój na tyle kawałków, ile ma być pasztecików.
Rozwałkuj je cieniutko na prostokąty, nałóż farsz. Zwiń, sklejając po obu stronach i piecz na złoto (ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni)
Pyszny farsz do pasztecików: poszatkuj 1 cebulę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojone w plastry pieczarki (250 g), a następnie pokrojone w kostkę 1 paprykę i 1 pomidora. Duś, aż farsz się zredukuje, dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku.Źródło: Show