Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paszteciki węgierskie a la strudel"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457348
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1361
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2198
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 553
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457348
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1361
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2198
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 553
Składniki
Smalec rozpuść, wsyp mąkę i przesmaż, nie rumieniąc, zostaw do ostygnięcia. Pierwsze ciasto rozwałkuj na grubość palca w kształt prostokąta. Rozsmaruj na nim drugie. Zwiń w rulon i zostaw na 30 minut. Pokrój na tyle kawałków, ile ma być pasztecików.
Rozwałkuj je cieniutko na prostokąty, nałóż farsz. Zwiń, sklejając po obu stronach i piecz na złoto (ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni)
Pyszny farsz do pasztecików: poszatkuj 1 cebulę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojone w plastry pieczarki (250 g), a następnie pokrojone w kostkę 1 paprykę i 1 pomidora. Duś, aż farsz się zredukuje, dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku.Źródło: Show