Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone pierogi z kapustą"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15537
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15537
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Namocz grzyby na noc. Drożdże wymieszaj z cukrem i odrobiną letniego mleka. Na stolnicę wysyp mąkę i posiekaj. Dodaj śmietanę, mleko, żółtko, szczyptę soli i wyrób ciasto. Przykryj i odstaw na 30 min. Poszatkowaną kapustę gotuj w osolonej wodzie godzinę. Dodaj obgotowane i posiekane grzyby oraz podsmażoną na oleju drobno pokrojoną cebulę.
Wymieszaj i odciśnij na sicie. Dopraw do smaku, dodaj jajko i tyle tartej bułki, aby farsz był zwięzły.
Ciasto cienko rozwałkuj. Wycinaj kółka i na środku nakładaj kapustę. Ulep pierogi, ułóż na blasze i pozostaw pod ściereczką na 15 min. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz ok. 20 min w 150°C.Źródło: Takie jest życie