Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone pierogi z kapustą"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9639
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9639
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Namocz grzyby na noc. Drożdże wymieszaj z cukrem i odrobiną letniego mleka. Na stolnicę wysyp mąkę i posiekaj. Dodaj śmietanę, mleko, żółtko, szczyptę soli i wyrób ciasto. Przykryj i odstaw na 30 min. Poszatkowaną kapustę gotuj w osolonej wodzie godzinę. Dodaj obgotowane i posiekane grzyby oraz podsmażoną na oleju drobno pokrojoną cebulę.
Wymieszaj i odciśnij na sicie. Dopraw do smaku, dodaj jajko i tyle tartej bułki, aby farsz był zwięzły.
Ciasto cienko rozwałkuj. Wycinaj kółka i na środku nakładaj kapustę. Ulep pierogi, ułóż na blasze i pozostaw pod ściereczką na 15 min. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz ok. 20 min w 150°C.Źródło: Takie jest życie