Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone pierogi z kapustą"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10417
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4300
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423665
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10417
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4300
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423665
Składniki
Namocz grzyby na noc. Drożdże wymieszaj z cukrem i odrobiną letniego mleka. Na stolnicę wysyp mąkę i posiekaj. Dodaj śmietanę, mleko, żółtko, szczyptę soli i wyrób ciasto. Przykryj i odstaw na 30 min. Poszatkowaną kapustę gotuj w osolonej wodzie godzinę. Dodaj obgotowane i posiekane grzyby oraz podsmażoną na oleju drobno pokrojoną cebulę.
Wymieszaj i odciśnij na sicie. Dopraw do smaku, dodaj jajko i tyle tartej bułki, aby farsz był zwięzły.
Ciasto cienko rozwałkuj. Wycinaj kółka i na środku nakładaj kapustę. Ulep pierogi, ułóż na blasze i pozostaw pod ściereczką na 15 min. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz ok. 20 min w 150°C.Źródło: Takie jest życie