Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pieczone ziemniaczki. Odpowiednie na kolację czy obiadek w połączeniu z rybą czy z drobiem i surówkami.... po prostu pyszne :)
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12261
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41915
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5029
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45859
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12261
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41915
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5029
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45859
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w łódeczki.
Na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego wlać odrobinę oleju. Ułożyć ziemniaczki. Obsypać je przyprawami. W tym konkretnym przypadku użyłam przyprawy do ziemniaków i frytek, którą ostatnio wypatrzyłam na sklepowej półce. Ziemniaczki przemieszać. Ja delikatnie opruszam je jeszcze bułką tartą. Będą trochę chrupiące.
Wstawićziemniaczki do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać ok. 45 - 50 minut. Od czasu do czasu ziemniaczki ostrożnie przemieszać, ewentualnie podlać wodą. Smakują najlepiej oczywiście z sosikiem czosnkowym, który robię z jogurtu naturalnego, majoznezu i czosnku. Gęstość sosu i ilość czosnku jak kto woli :)