Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pieczone ziemniaczki. Odpowiednie na kolację czy obiadek w połączeniu z rybą czy z drobiem i surówkami.... po prostu pyszne :)
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 296
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 911
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7225
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8761
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 296
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 911
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7225
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8761
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w łódeczki.
Na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego wlać odrobinę oleju. Ułożyć ziemniaczki. Obsypać je przyprawami. W tym konkretnym przypadku użyłam przyprawy do ziemniaków i frytek, którą ostatnio wypatrzyłam na sklepowej półce. Ziemniaczki przemieszać. Ja delikatnie opruszam je jeszcze bułką tartą. Będą trochę chrupiące.
Wstawićziemniaczki do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać ok. 45 - 50 minut. Od czasu do czasu ziemniaczki ostrożnie przemieszać, ewentualnie podlać wodą. Smakują najlepiej oczywiście z sosikiem czosnkowym, który robię z jogurtu naturalnego, majoznezu i czosnku. Gęstość sosu i ilość czosnku jak kto woli :)