Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pieczone ziemniaczki. Odpowiednie na kolację czy obiadek w połączeniu z rybą czy z drobiem i surówkami.... po prostu pyszne :)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 76
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1194
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 76
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1194
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 195
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w łódeczki.
Na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego wlać odrobinę oleju. Ułożyć ziemniaczki. Obsypać je przyprawami. W tym konkretnym przypadku użyłam przyprawy do ziemniaków i frytek, którą ostatnio wypatrzyłam na sklepowej półce. Ziemniaczki przemieszać. Ja delikatnie opruszam je jeszcze bułką tartą. Będą trochę chrupiące.
Wstawićziemniaczki do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać ok. 45 - 50 minut. Od czasu do czasu ziemniaczki ostrożnie przemieszać, ewentualnie podlać wodą. Smakują najlepiej oczywiście z sosikiem czosnkowym, który robię z jogurtu naturalnego, majoznezu i czosnku. Gęstość sosu i ilość czosnku jak kto woli :)