Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczyste z białą kiełbasą"
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2315
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 154
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 201
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2315
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 154
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 201
Składniki
Wszystkie rodzaje mięsa (bez wątróbek) opłucz, pokrój i włóż do garnka. Zalej lekko posoloną wodą, zagotuj. Łyżką cedzakową usuń pianę, która utworzy się na powierzchni.
Warzywa obierz, odłóż 1 cebulę, resztę dołóż do mięsa. Dodaj przyprawy. Gotuj pod przykryciem około 2 godzin (aż mięso będzie miękkie). W tym czasie wymocz i oczyść wątróbki. Ugotowane mięso wyjmij, wywar przecedź. Zachowaj marchewkę. Kajzerki porwij na kawałki, namocz je w 2 szkl. wywaru, a w pozostałym gotuj 5 min wątróbki.
Przestudzone mięso wraz z odciśniętymi bułkami trzykrotnie zmiel w maszynce do mięsa. Wbij jajka, wymieszaj. Dodaj pokrojone w kosteczkę wątróbki. Przypraw masę na pikantnie i dobrze wymieszaj.
Odłożoną cebulę posiekaj, zeszklij na łyżce smalcu. Kiełbasę wyciśnij z osłonek. Dodaj cebulę, natkę i pokrojoną marchewkę. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Dwie foremki keksowe grubo posmaruj smalcem. Każdą wylep masą z kiełbasy, a następnie napełnij masą pasztetową. Piecz 90 min w 190 st.Źródło: Tina