Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczyste z białą kiełbasą"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22582
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14906
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4687
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44593
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 632
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 659
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22582
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14906
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4687
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44593
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 632
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 659
Składniki
Wszystkie rodzaje mięsa (bez wątróbek) opłucz, pokrój i włóż do garnka. Zalej lekko posoloną wodą, zagotuj. Łyżką cedzakową usuń pianę, która utworzy się na powierzchni.
Warzywa obierz, odłóż 1 cebulę, resztę dołóż do mięsa. Dodaj przyprawy. Gotuj pod przykryciem około 2 godzin (aż mięso będzie miękkie). W tym czasie wymocz i oczyść wątróbki. Ugotowane mięso wyjmij, wywar przecedź. Zachowaj marchewkę. Kajzerki porwij na kawałki, namocz je w 2 szkl. wywaru, a w pozostałym gotuj 5 min wątróbki.
Przestudzone mięso wraz z odciśniętymi bułkami trzykrotnie zmiel w maszynce do mięsa. Wbij jajka, wymieszaj. Dodaj pokrojone w kosteczkę wątróbki. Przypraw masę na pikantnie i dobrze wymieszaj.
Odłożoną cebulę posiekaj, zeszklij na łyżce smalcu. Kiełbasę wyciśnij z osłonek. Dodaj cebulę, natkę i pokrojoną marchewkę. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Dwie foremki keksowe grubo posmaruj smalcem. Każdą wylep masą z kiełbasy, a następnie napełnij masą pasztetową. Piecz 90 min w 190 st.Źródło: Tina