Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie elastyczne ciasto
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93546
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2643
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1592
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93546
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2643
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1592
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Składniki
Ugotować kapustę z grzybami do miękkości odcedzić odsączyć zmielić.Cebulę podsmażyć dodać do kapusty wraz z jajkiem i bułka tartą,przyprawić do smaku wymieszać.
Mąkę wsypać do miski dodać 1 jajko i obie wody wymieszać łyżką do połączenia składników.Następnie przełożyć na stolnicę i dobrze wyrobić.Rozwałkować wyciąć kółka nałożyć farsz skleić.
Pierogi wrzucać na osolony wrzątek gotować około 3min od wypłynięcia.