Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14255
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14255
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
Składniki
szykujemy sobie farsz: gotujemy kasze gryczaną do miękkości w tym czasie drobno kroimy cebule z pieczarkami i podsmażamy na oleju do miękkości cebuli....
ugotowaną kaszę gryczaną przesypujemy do miski i dodajemy do niej przesmażone pieczarki z cebulką, wegete i pieprz...radze dodać więcej pieprzu bowiem fasz musi być lekko pikantny...
z mąki wody i odrobiny soli wyrabiamy ciasto... rozwałkować je na cięko i wyciąć kółka na pierogi.....
faszerujemy pierogi i wrzucamy do gotującej sie wody z solą i odroinką oliwy....gotujemy do wypłynięcia pierogów....przed podaniem można je podsmażyć i dodać podsmażonej cebulki z boczkiem.....