Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3841
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 396
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3841
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 396
Składniki
szykujemy sobie farsz: gotujemy kasze gryczaną do miękkości w tym czasie drobno kroimy cebule z pieczarkami i podsmażamy na oleju do miękkości cebuli....
ugotowaną kaszę gryczaną przesypujemy do miski i dodajemy do niej przesmażone pieczarki z cebulką, wegete i pieprz...radze dodać więcej pieprzu bowiem fasz musi być lekko pikantny...
z mąki wody i odrobiny soli wyrabiamy ciasto... rozwałkować je na cięko i wyciąć kółka na pierogi.....
faszerujemy pierogi i wrzucamy do gotującej sie wody z solą i odroinką oliwy....gotujemy do wypłynięcia pierogów....przed podaniem można je podsmażyć i dodać podsmażonej cebulki z boczkiem.....