Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające danie jednogarnkowe
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 685
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 502
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3347
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4112
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 885
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 685
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 502
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3347
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4112
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 885
Składniki
Groch opłukać, zalać 2 litrami wody. Dodać listki laurowe, ziele angielskie oraz po łyżeczce majeranku, mielonego kminku oraz imbiru. Gotować na wolnym ogniu, aż groch będzie miękki ok 50 min, uzupełniając wyparowany w trakcie gotowania płyn.
Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i podsmażoną na maśle cebulę. Gotować ok 20 min, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić zupę zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem.
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni na łyżce oliwy i na koniec dodać do zupy razem z tłuszczykiem. SMACZNEGO!