Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające danie jednogarnkowe
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18458
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18458
Składniki
Groch opłukać, zalać 2 litrami wody. Dodać listki laurowe, ziele angielskie oraz po łyżeczce majeranku, mielonego kminku oraz imbiru. Gotować na wolnym ogniu, aż groch będzie miękki ok 50 min, uzupełniając wyparowany w trakcie gotowania płyn.
Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i podsmażoną na maśle cebulę. Gotować ok 20 min, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić zupę zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem.
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni na łyżce oliwy i na koniec dodać do zupy razem z tłuszczykiem. SMACZNEGO!