Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające danie jednogarnkowe
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 173
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 869
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3993
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 173
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 869
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3993
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20018
Składniki
Groch opłukać, zalać 2 litrami wody. Dodać listki laurowe, ziele angielskie oraz po łyżeczce majeranku, mielonego kminku oraz imbiru. Gotować na wolnym ogniu, aż groch będzie miękki ok 50 min, uzupełniając wyparowany w trakcie gotowania płyn.
Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i podsmażoną na maśle cebulę. Gotować ok 20 min, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić zupę zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem.
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni na łyżce oliwy i na koniec dodać do zupy razem z tłuszczykiem. SMACZNEGO!