Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34920
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17097
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34920
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17097
Składniki
Świeże drożdże rozpuść w trzech łyżkach ciepłej wody, po czym dołóż pozostałe i zagnieć elastyczne ciasto.
Odstaw je do wyrośnięcia, następnie uformuj placek do pizzy.
Rozsmaruj na nim przygotowany sos pomidorowy i rozłóż pokrojone pomidory razem z kawałkami sera pleśniowego. Wierzch posyp startym parmezanem.
Włóż pizzę do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piecz około 15 minut.
Czas przygotowania: 90 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax