Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mała wariacja na tematy włoskie, krótko mówiąc pizza w nowej odsłonie :-)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Na patelnię wrzucić poszatkowaną cebulę, czosnek, pokrojony w kosteczkę boczek, połowę ziół prowansalskich i rozmaryn. Podsmażyć na oliwie. Dodać puszkę pomidorów, dusić bez przykrycia, by zredukować sos. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie z oliwek, oprószyć resztą ziół prowansalskich, po około 5 minutach, dodać pokrojoną w talarki cukinię, a w kostkę - zieloną paprykę. Chwilę podduszać razem. Wrzucić do sosu pomidorowego, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Gdy ostygnie doprawić solą i pieprzem i dodać pokrojony w kostkę ser mozarella. Wymieszać.
Przygotować kokilki żaroodporne do zapiekania. Nagrzać piekarnik do temp. 220 stopni. Napełnić kokilki farszem. Rozłożyć ciasto na pizzę i wykroić tyle kółek ile jest foremek, pamiętając, by były nieco większe od kokilek. Nałożyć kółka z ciasta na kokilki, dokładnie obklejając krawędzie. Posmarować ciasto oliwą, posypać odrobiną ziół prowansalskich i tartym parmezanem. Zapiekać ok. 12 do 15 minut,aż ciasto zrobi się złote i chrupiące. Wyciągnąć z piekarnika, podawać po ok. 5 minutach.