Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 137
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14524
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19588
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 137
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14524
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19588
Składniki
Pierś z kurczaka należy pokroić w kostkę, posypać przyprawami i zostawić, na około 10 min ( w zależności od czasu posiadanego). Następnie nalezy zetrzeć pieczarki na tarce z małymi oczkami i dodać do mięsa. Po uczynieniu tych dwóch czynności do mięsa należy dodać 2 łyżki mąki oraz dwa jajka i wymieszać. Odstawić na 5 min. Wstawić patelnie i rozgrzać olej. dużą łyżką należy kłaść tak przygotowane mięso na rozgrzana patelnie formując małe placuszki. Najlepiej podawać z sosem pieczarkowym i ziemniakami