Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w...
Odsłon: 102
Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...
Odsłon: 3011
Sernik na różne okazje. Szybkie wykonanie.
Odsłon: 31
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w...
Odsłon: 102
Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...
Odsłon: 3011
Sernik na różne okazje. Szybkie wykonanie.
Odsłon: 31
Składniki
Pierś z kurczaka należy pokroić w kostkę, posypać przyprawami i zostawić, na około 10 min ( w zależności od czasu posiadanego). Następnie nalezy zetrzeć pieczarki na tarce z małymi oczkami i dodać do mięsa. Po uczynieniu tych dwóch czynności do mięsa należy dodać 2 łyżki mąki oraz dwa jajka i wymieszać. Odstawić na 5 min. Wstawić patelnie i rozgrzać olej. dużą łyżką należy kłaść tak przygotowane mięso na rozgrzana patelnie formując małe placuszki. Najlepiej podawać z sosem pieczarkowym i ziemniakami