Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka z fasolą i boczkiem . Danie jednogarnkowe"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4262
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2545
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2091
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11200
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4262
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2545
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2091
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11200
Składniki
Fasolę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą i pozostaw, by ociekła. Groszek cukrowy oczyść, opłucz. Strączki i boczek potnij na duże kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
W garnku albo na dużej patelni mocno rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę oraz czosnek, smaż,aż będą szkliste. Dodaj boczek i groszek cukrowy. Podlej wodą i duś bez przykrycia przez 10-15 minut. Potem dołóż sok z pomidorów i pomidory w kawałkach. Wrzuć posiekany rozmaryn. Całość doprowadź do wrzenia, potem zmniejsz płomień i gotuj jeszcze przez 15 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.
Dymki oczyść, potnij w kawałeczki. Suszone pomidory osącz, pokrój w paski. Do boczku z warzywami dołóż fasolę, dymki, suszone pomidory oraz makaron. Ponownie całość zagotuj. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Przed podaniem każdą porcję posyp startym parmezanem.
ok. 55 minut . 1 porcja 530 kcalŹródło: Tina