Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka z fasolą i boczkiem . Danie jednogarnkowe"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8006
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 347
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3454
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8006
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 347
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3454
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Składniki
Fasolę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą i pozostaw, by ociekła. Groszek cukrowy oczyść, opłucz. Strączki i boczek potnij na duże kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
W garnku albo na dużej patelni mocno rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę oraz czosnek, smaż,aż będą szkliste. Dodaj boczek i groszek cukrowy. Podlej wodą i duś bez przykrycia przez 10-15 minut. Potem dołóż sok z pomidorów i pomidory w kawałkach. Wrzuć posiekany rozmaryn. Całość doprowadź do wrzenia, potem zmniejsz płomień i gotuj jeszcze przez 15 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.
Dymki oczyść, potnij w kawałeczki. Suszone pomidory osącz, pokrój w paski. Do boczku z warzywami dołóż fasolę, dymki, suszone pomidory oraz makaron. Ponownie całość zagotuj. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Przed podaniem każdą porcję posyp startym parmezanem.
ok. 55 minut . 1 porcja 530 kcalŹródło: Tina