Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka z fasolą i boczkiem . Danie jednogarnkowe"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 11326
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1012
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4318
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 863
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4073
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 11326
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1012
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4318
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 863
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4073
Składniki
Fasolę przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą i pozostaw, by ociekła. Groszek cukrowy oczyść, opłucz. Strączki i boczek potnij na duże kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
W garnku albo na dużej patelni mocno rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę oraz czosnek, smaż,aż będą szkliste. Dodaj boczek i groszek cukrowy. Podlej wodą i duś bez przykrycia przez 10-15 minut. Potem dołóż sok z pomidorów i pomidory w kawałkach. Wrzuć posiekany rozmaryn. Całość doprowadź do wrzenia, potem zmniejsz płomień i gotuj jeszcze przez 15 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.
Dymki oczyść, potnij w kawałeczki. Suszone pomidory osącz, pokrój w paski. Do boczku z warzywami dołóż fasolę, dymki, suszone pomidory oraz makaron. Ponownie całość zagotuj. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Przed podaniem każdą porcję posyp startym parmezanem.
ok. 55 minut . 1 porcja 530 kcalŹródło: Tina