Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawka pomidorowa z papryką i soczewicą.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 41
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 660
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10887
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2333
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 41
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 660
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10887
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2333
Składniki
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, osuszamy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w większą kostkę. W garnku podgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Smażymy do zeszklenia, a następnie dodajemy paprykę. Smażymy około 5 min.
Dodajemy pomidory krojone z puszki, pastę paprykową oraz wlewamy sok pomidorowy. Przyprawiamy papryką słodką mieloną, papryką chili, cukrem, ziołami prowansalskim, pieprzem oraz solą. Zagotowujemy. Następnie dodajemy soczewicę czerwoną i gotujemy wszystko około 12-15 min, aż soczewica zrobi się miękka. Gdy potrawka jest zbyt gęsta, dodajemy jeszcze soku pomidorowego. Podajemy z chlebem.