Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczny, na każdą okazję i porę roku
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 120
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 120
Składniki
ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie, obieramy kroimy w plastry, cebulę kroimy w talarki dusimy na dowolnym tłuszczu np. oliwa z oliwek, jeśli mamy pieczarki to obsmarzamy, osobno resztki wędlin , mięs pieczonych, duszonych podsmazamy, potem na blaszkę lub inne naczynie do pieczenia wkładamy warstwami : ziemniaki cebula dodatki tak aby na wierzchu i dnie były ziemniaki, możemy dorzucić pomidora, parę oliwek , żółty suchy serek też może być.(co jest w lodówce ) ziemniaki możemy posypywać przyprawą do ziemniaków. A teraz najważniejsze robimy sos : 2 jajka, 1/2 szklanki oleju, jogurt naturalny( mały) lub śmietana mieszamy w odpowiednium naczyniu z sosem sojowym, maggi, przypawą warzywną (do smaku) lub ziarenka smaku co kto lubi . Tym sosem polewamy to co poprzekładaliśmy niech powcieka gdzie chce. posypjemy serem lub obkładamy plasterkami sera.Zapiekamy jakieś 20 minut w rozgrzanym piekarniku. Pycha