Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przyrządzamy zupę migdałową"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10650
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3295
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10650
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3295
Składniki
Migdały włóż do miseczki, zalej wrzątkiem, po kilku minutach obierz. Rób to małymi porcjami, bo skórka szybko schnie i trudno ją wtedy zdjąć. Mleko zagotuj z cukrem.
Zmiel migdały. Wsyp do mleka, dołóż ro dzynki, masło, sól, sok. Gotuj. W małej ilości zupy rozprowadź żółtko, wymieszaj z resztą zupy. Podawaj z ryżem, płatkami i miętą.
35 min • Porcja 311 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie