Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przyrządzamy zupę migdałową"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 391
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 391
Składniki
Migdały włóż do miseczki, zalej wrzątkiem, po kilku minutach obierz. Rób to małymi porcjami, bo skórka szybko schnie i trudno ją wtedy zdjąć. Mleko zagotuj z cukrem.
Zmiel migdały. Wsyp do mleka, dołóż ro dzynki, masło, sól, sok. Gotuj. W małej ilości zupy rozprowadź żółtko, wymieszaj z resztą zupy. Podawaj z ryżem, płatkami i miętą.
35 min • Porcja 311 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie