Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przyrządzamy zupę migdałową"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14581
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14581
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Składniki
Migdały włóż do miseczki, zalej wrzątkiem, po kilku minutach obierz. Rób to małymi porcjami, bo skórka szybko schnie i trudno ją wtedy zdjąć. Mleko zagotuj z cukrem.
Zmiel migdały. Wsyp do mleka, dołóż ro dzynki, masło, sól, sok. Gotuj. W małej ilości zupy rozprowadź żółtko, wymieszaj z resztą zupy. Podawaj z ryżem, płatkami i miętą.
35 min • Porcja 311 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie