Do góry

Dania główne Przepis na:

Przyrządzamy zupę migdałową

Przyrządzamy zupę migdałową

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11052

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Przyrządzamy zupę migdałową"

Składniki

  • 25 dag migdałów
  • 5 szklanek mleka
  • 2 łyżki cukru
  • żółtko
  • łyżka masła
  • 3 łyżki rodzynek
  • szczypta soli
  • ew. sok z cytryny do smaku
  • płatki migdałowe i świeża mięta do dekoracji
  • ryż
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Przyrządzamy zupę migdałową

Przygotowanie

  1. Migdały włóż do miseczki, zalej wrzątkiem, po kilku minutach obierz. Rób to małymi porcjami, bo skórka szybko schnie i trudno ją wtedy zdjąć. Mleko zagotuj z cukrem.

  2. Zmiel migdały. Wsyp do mleka, dołóż ro dzynki, masło, sól, sok. Gotuj. W małej ilości zupy rozprowadź żółtko, wymieszaj z resztą zupy. Podawaj z ryżem, płatkami i miętą.

  3. 35 min • Porcja 311 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 4 porcje.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń