Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszna paella z kurczakiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić. Papryki pokroić w paski, cebulę i dymkę drobno posiekać. Szafran zalać odrobiną wody.
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą, papryką i pieprzem, natrzeć roztartym czosnkiem, obsmażyć z każdej strony na patelni na 2 łyżkach oliwy. Dodać cebulę i paprykę, podsmażyć.
Wsypać wypłukany ryż, zalać bulionem, wlać wodę z szafranem. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut, nie mieszając (jeśli się trochę przypali, to dobrze!). Pod koniec duszenia dodać rozmrożony groszek. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny i posypać posiekaną natką.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium