Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszna paella z kurczakiem"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2383
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3376
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1428
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2164
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2383
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3376
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1428
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2164
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić. Papryki pokroić w paski, cebulę i dymkę drobno posiekać. Szafran zalać odrobiną wody.
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą, papryką i pieprzem, natrzeć roztartym czosnkiem, obsmażyć z każdej strony na patelni na 2 łyżkach oliwy. Dodać cebulę i paprykę, podsmażyć.
Wsypać wypłukany ryż, zalać bulionem, wlać wodę z szafranem. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut, nie mieszając (jeśli się trochę przypali, to dobrze!). Pod koniec duszenia dodać rozmrożony groszek. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny i posypać posiekaną natką.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium