Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszna paella z kurczakiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 146
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić. Papryki pokroić w paski, cebulę i dymkę drobno posiekać. Szafran zalać odrobiną wody.
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą, papryką i pieprzem, natrzeć roztartym czosnkiem, obsmażyć z każdej strony na patelni na 2 łyżkach oliwy. Dodać cebulę i paprykę, podsmażyć.
Wsypać wypłukany ryż, zalać bulionem, wlać wodę z szafranem. Dusić pod przykryciem ok. 30 minut, nie mieszając (jeśli się trochę przypali, to dobrze!). Pod koniec duszenia dodać rozmrożony groszek. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny i posypać posiekaną natką.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium