Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna pieczen na wyjątkowe okazje
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12494
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 888
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12494
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 888
Składniki
mieso umyć ,natrzeć octem,solą, pieprzem.ponacinać nozem kieszonki w mięsie i wlożyć w nie plasterki czosnku i cebuli.mięso podsmażyć a goracej oliwie (az sie zarumieni),wyłożyć na brytwanne lub do żaroodpornego naczynia,zalać oliwąz pod smażenia,piwem raz miodem(lać w kolejności po mięsie).na wierzch polozyc listeki laurowe oraz posybać bazylią i zielem angielskim.przykryć naczynie folią aluminiową.pieć w piekarniku przez pk 15-2 godz w temp 180-200 st C.przez ostatnie 15 min pieczenia odkryć nacznie by mięso sie dorumieniło.po upieczeniu mięso pokric w plastry , a sos zagęścić maka kartoflanką wymieszana z 2 łyzkami śmietany i poł szkl wody.ewdoprawic sola i piprzem do smaku.