Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna pieczen na wyjątkowe okazje
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 119
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 119
Składniki
mieso umyć ,natrzeć octem,solą, pieprzem.ponacinać nozem kieszonki w mięsie i wlożyć w nie plasterki czosnku i cebuli.mięso podsmażyć a goracej oliwie (az sie zarumieni),wyłożyć na brytwanne lub do żaroodpornego naczynia,zalać oliwąz pod smażenia,piwem raz miodem(lać w kolejności po mięsie).na wierzch polozyc listeki laurowe oraz posybać bazylią i zielem angielskim.przykryć naczynie folią aluminiową.pieć w piekarniku przez pk 15-2 godz w temp 180-200 st C.przez ostatnie 15 min pieczenia odkryć nacznie by mięso sie dorumieniło.po upieczeniu mięso pokric w plastry , a sos zagęścić maka kartoflanką wymieszana z 2 łyzkami śmietany i poł szkl wody.ewdoprawic sola i piprzem do smaku.