Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonala do obiadu, pieczeni, rolad wieprzowych, ogolnie do potraw z wierzowiny, swietnie smakuje , szczegolnie ze schabowym...polecem , dokonaly smak, fantastycznie smakuje
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Składniki
kapuste nalezy umyc i obgotowac, pierwasza wode po obgotowaniu ok. 1/2 godziny odlac, zalac ponownie woda, dodac w/wym przyprawy i gotowac al dente (zeby nie byla zbyt miekka).w miedzyczasie pokroic cebule w kostke, wrzucic na roztopiny smalec dodac pokrojony w kostke boczek nie za duzo aby nie zdominowac smaku kapusty, udusic, z ugotowanej kapusty odlac nadmiar wody, dodac cebule z boczkiem i odrobine razem dusic, kiedy uznasz ze wszystko sie juz polaczylo zrob zasmazke, na rozgrzany smalec wrzuc make, przesmaz na jasny kolor, dodaj odrobine goracej wody (do goracego zawsze nalezy dolewac goraca wode) rozmieszaj i wlej do kapusty, dobrze wymieszaj dodaj cukru do smaku i pokrojona wizke kopru - gotowe i smaczne, podawaj na cieplo