Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kurczak w tym wydaniu zachwyca mnie serowo -winnym smakiem,elegancki i prosty zarazem
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9988
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9011
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6387
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9988
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9011
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6387
Składniki
Kurczaka opłukać,oczyścić z błon,pokroić na płaty pożądanej grubości
Delikatnie posolić,obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej (oliwę) z łyżką masła. Smażyć z jednej strony,przewrócić i po chwili gdy już będzie prawie usmażony kłaść na kurczaku plasterki szynki, na nie plasterki serka topionego
Kurczaka podlać winem i przykryć. Dusić chwilę,tak by topiący się ser połączył się z winem.
Większa ilość sera da bardziej serowy smak,większa ilość wina -bardziej wytrawny.W oryginalnym przepisie kurczaka podlewamy "marsalą" acz jest trudna do zdobycia
Kurczaka podajemy z frytkami,półksiężycami z ziemniaków, bukietem warzyw, sałatą, ew pieczywem,czyli- wedle uznania