Do góry

Dania główne Przepis na:

Rarytas w szpinaku

Rarytas w szpinaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 2122

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Rarytas w szpinaku"

Składniki

  • 100 g świeżych liści szpinaku
  • sól
  • proszek do pieczenia
  • 400 g mielonej wieprzowiny
  • 100 g razowych grzanek
  • 1 jajko
  • pieprz czarny mielony
  • 80 g mąki ziemniaczanej
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 g masła
  • 160 ml mleka
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 50 g mąki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rarytas w szpinaku

Przygotowanie

  1. :

  2. Blanszuj szpinak przez 3 sekundy i natychmiast przełóż do zimnej wody z kilkoma kostkami lodu. Odcedź. Mięso wymieszaj z jajkiem, pieprzem, proszkiem, grzankami, i mąką ziemniaczaną.

  3. Podziel je na porcje i zawijaj w szpinak. Gotuj na parze 15 min. Polewaj sosem z podsmażonej na maśle mąki, zalanej mlekiem i doprawionej cytryną.

    Źródło: TV14

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń