Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z piersi indyka"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 53
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24111
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 461
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 281
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 53
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24111
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 461
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 281
Składniki
Czas: 120 min. 1 porcja = 160 kcal.
Pierś indyczą umyj, osusz ręcznikiem kuchennym i natnij wzdłuż, tworząc kieszeń.
Cebulę posiekaj, pomidory pokrój w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklij najpierw cebulę, a potem dodaj pomidory i smaż kilka minut. Schłodź.
Dodaj warzywa do sera. Połącz z jajkiem, kaszą manną, solą oraz pieprzem.
Do kieszeni w mięsie włóż nadzienie, owiń całość sznurkiem, oprósz solą, pieprzem i papryką.
Wstaw roladę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 1,5 godziny. Przed podaniem udekoruj natką i rukolą.Źródło: Kurier TV