Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z piersi indyka"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3805
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 737
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3805
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 737
Składniki
Czas: 120 min. 1 porcja = 160 kcal.
Pierś indyczą umyj, osusz ręcznikiem kuchennym i natnij wzdłuż, tworząc kieszeń.
Cebulę posiekaj, pomidory pokrój w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklij najpierw cebulę, a potem dodaj pomidory i smaż kilka minut. Schłodź.
Dodaj warzywa do sera. Połącz z jajkiem, kaszą manną, solą oraz pieprzem.
Do kieszeni w mięsie włóż nadzienie, owiń całość sznurkiem, oprósz solą, pieprzem i papryką.
Wstaw roladę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 1,5 godziny. Przed podaniem udekoruj natką i rukolą.Źródło: Kurier TV