Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z piersi kurczaka"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 215
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 739
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3585
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 215
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 739
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3585
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 739
Składniki
Piersi z kurczaka opłucz, osusz i rozkrój na większe plastry. Zanurz w sosie sojowym. Wstaw na około 60 minut do lodówki. Po wyjęciu kotlety lekko ubij tłuczkiem, przykrywając je folią spożywczą (nie będą pryskały).
Pietruszkę i bazylię opłucz w zimnej wodzie, wytrzyj delikatnie papierem kuchennym i drobno posiekaj ostrym nożem.
Jajka ugotuj na twardo. Ostukaj skorupkę i przestudź w zimnej wodzie. Następnie je obierz i przekrój na połówki.
Kotlety z kurczaka delikatnie posól (są już dość słone od sosu sojowego) i poprzekładaj szynką (może być parmeńska). Wierzch oprósz przygotowanymi ziołami i połóż po połówce jajka.
Płaty zwiń dość ciasno. Przewiąż sznurkiem i posyp mielonym pieprzem oraz przyprawami do drobiu. Obsmaż rolady ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju na patelni. Podlej małą ilością wody i powoli duś pod pokrywą.
Kiedy się przyrumienią, dodaj do nich brukselkę i marchew po- krojoną w plasterki. Duś do mięk kości wszystkich składników.
Danie podawaj np. z ziemniakami puree.Źródło: Telemax