Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladka z ciasta ziemniaczanego z wątróbką"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3420
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3744
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 306
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 545
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3420
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3744
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 306
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 545
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Rozgnieć, połącz z mąką pszenną i ziemniaczaną, kaszą manną, żółtkami i roztopionym masłem. Całość przypraw, zagnieć.
Wątróbkę umyj, osusz, drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, wątróbkę z posiekaną cebulą smaż 5 minut. Masę przypraw, wymieszaj z jajkami. Rozwałkuj ciasto, układaj farsz, ciasno zwiń.
Przełóż do naczynia żaroodpornego, piecz 30 minut w temp. 180°C. Podczas pieczenia możesz ją przykryć folią. Schłodź, podawaj z sałatą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień