Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z ostrym farszem"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 222
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 126
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2654
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 222
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 126
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2654
Składniki
Grzyby drobno pokrój, mocz przez godzinę w wodzie. Piersi umyj, osusz, przekrój na cztery kotlety, oprósz solą i pieprzem, delikatnie rozbij tłuczkiem.
Pieczarki umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na drobnych oczkach.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pieprz cayenne, pieprz ziołowy, słodką paprykę, smaż minutę. Dodaj cebulę, pieczarki, grzyby i przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż. Do farszu dodaj starty ser i ketchup, wymieszaj. Kotlety posmaruj farszem, zwiń w roladki, obtocz w mące.
Smaż 10 minut na rozgrzanym oleju. Podawaj z makaronem z pomidorami i natką, polane sosem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień