Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryba pod pierzynką"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 125
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20719
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27016
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4411
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 125
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20719
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27016
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4411
Składniki
Rybę pokrój, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem, schłodź. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce, posyp bułką tartą, papryką, usmaż na rumiano na głębokim tłuszczu. Wymieszaj z serami, siekanym szczypiorkiem i przyprawami.
Rybę usmaż. Układaj ją w naczyniu żaroodpornym, Na rybie układaj usmażone ziemniaki z serami. Piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut. Podawaj z zapiekanym serem, makaronem, rukolą i pesto.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień