Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowe megaserowe - błyskawicze drugie danie"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13599
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5052
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13599
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Składniki
Schab kroję na kotlety rozbijam tłuczkiem. Oprószam przyprawą do mięs i czosnkiem, odstawiam na 15 minut.
W tym czasie robię panier kę: jajka wbijam do miski, miksuję z solą i pieprzem. Wsypuję obie mąki, mieszam. Dodaję posiekaną cebulę oraz drobno starte sery. Wkładam do tego kotlety, mieszam, odstawiam na 20 min.
Na patelni rozgrzewam olej. Układam kotlety (uważam, by były całkowicie pokryte panierką). Smażę na wolnym ogniu z obu stron do czasu, aż ładnie się zrumienią.Źródło: Tina