Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shakshuka to potrawa rodem z Izraela, smakuje wysmienicie dzieki wymieszaniu wielu smakow, wspaniale prezentuje sie wizualnie dzieki pomieszaniu roznorodnych skladnikow.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Na rozgrzana oliwe wrzucic cebule i czosnek, gdy sie lekko zeszkla dodac czerwona papryke.Po okolo 5 minutach dodajemy reszte warzyw i kocentrat pomidorowy. Dusimy 15 minut. Po tym czasie dodajemy wszystkie przyprawy i swieza basilie, mieszamy a nastepnie wbijamy jajka i lekko posypujemy papryka w proszku. Trzymamy pod przykryciem przez nastepne 5 minut. Podajemy z chlebkami pita lub samodzielnie. Smacznego!