Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z bardziej ulubionych prze mnie potraw kuchni wloskiej, pyszna lekka pasta pachnaca czosnkiem i morzem...polecam z makaronem bio, rowniez razowym jak w tym przypadku dla zwolennikow super zdrowego food!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7241
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7241
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Składniki
zaczynamy od ugotowania makaronu al dente i jednoczesnie przyrzadzamy vongole
ja zaczynam od przyrzadzania sosu na bazie oleju z oliwek, sprasowanego czosnku piztruszki dodaje troszke czili aczkolwiek to moj personalny dodatek, wiec bardzo minimalnie, troszke morskiej soli, i echalotka poszatkowana, wszysko szybko i delikatnie podsmazam, tylko do wymieszania smakow..i do tak przyrzadzonego soku dodaje wyplukane vongole, zalewamy kieliszkiem bialego wina i dobrzemieszame aby wszystkie czynniki dokladnie sie polaczyly o dotarly do wnetrza otwierajacych sie pod wlywem ciepla muszelek,
Nastepnie wszystko mieszamy z odcedzonym jednoczenie makaronem ..i gotowe!
a do tego....polecam wytrawne Bordeaux Blanc SMACZNEGO!