Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Stek wołowy w zalewie imbirowej"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14534
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19596
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14534
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19596
Składniki
Imbir i czosnek obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Papryczki chili umyj, rozkrój i oczyść z gniazd nasiennych. Miąższ drobno posiekaj. Ciemny cukier, ocet ryżowy i sos sojowy dokładnie wymieszaj w większej misce. Dodaj starty czosnek i imbir, pokrojone papryczki, sól, a następnie wlej oliwę.
Łatę wołową umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie usuń błony i pokrój na cztery porcje jednakowej wielkości. Mięso posyp solą i włóż do wcześniej przygotowanej marynaty. Dobrze je w niej obtocz. Dodaj oregano i wstaw na noc do lodówki. Wyjmij mięso 20 minut przed grillowaniem.
Marynowane steki połóż na rozgrzanym grillu (możesz je zawinąć w folię aluminiową) i piecz przez ok. 7 minut z każdej strony. Gotowe steki odłóż na 2 minuty w ciepłe miejsce, następnie pokrój je w plastry i posól. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i mieszanką sałat z pomidorkami.Źródło: Na żywo