Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Stek wołowy w zalewie imbirowej"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8310
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3089
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2029
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8310
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3089
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2029
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Składniki
Imbir i czosnek obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Papryczki chili umyj, rozkrój i oczyść z gniazd nasiennych. Miąższ drobno posiekaj. Ciemny cukier, ocet ryżowy i sos sojowy dokładnie wymieszaj w większej misce. Dodaj starty czosnek i imbir, pokrojone papryczki, sól, a następnie wlej oliwę.
Łatę wołową umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie usuń błony i pokrój na cztery porcje jednakowej wielkości. Mięso posyp solą i włóż do wcześniej przygotowanej marynaty. Dobrze je w niej obtocz. Dodaj oregano i wstaw na noc do lodówki. Wyjmij mięso 20 minut przed grillowaniem.
Marynowane steki połóż na rozgrzanym grillu (możesz je zawinąć w folię aluminiową) i piecz przez ok. 7 minut z każdej strony. Gotowe steki odłóż na 2 minuty w ciepłe miejsce, następnie pokrój je w plastry i posól. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i mieszanką sałat z pomidorkami.Źródło: Na żywo