Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Stek wołowy w zalewie imbirowej"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1657
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1446
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1591
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1657
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1446
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1591
Składniki
Imbir i czosnek obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Papryczki chili umyj, rozkrój i oczyść z gniazd nasiennych. Miąższ drobno posiekaj. Ciemny cukier, ocet ryżowy i sos sojowy dokładnie wymieszaj w większej misce. Dodaj starty czosnek i imbir, pokrojone papryczki, sól, a następnie wlej oliwę.
Łatę wołową umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie usuń błony i pokrój na cztery porcje jednakowej wielkości. Mięso posyp solą i włóż do wcześniej przygotowanej marynaty. Dobrze je w niej obtocz. Dodaj oregano i wstaw na noc do lodówki. Wyjmij mięso 20 minut przed grillowaniem.
Marynowane steki połóż na rozgrzanym grillu (możesz je zawinąć w folię aluminiową) i piecz przez ok. 7 minut z każdej strony. Gotowe steki odłóż na 2 minuty w ciepłe miejsce, następnie pokrój je w plastry i posól. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i mieszanką sałat z pomidorkami.Źródło: Na żywo