Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 166
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 166
Składniki
Mięso pokroić w grubą kostkę, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie na złoty kolor. Cebulę pokroić w krążki lub piórka, dodać do mięsa i dalej smażyć przez kilka minut, mieszając.Zalać bulionem warzywnym i dusić, aż mięso będzie miękkie.
Pod koniec duszenia dodać grubo pokrojoną czerwoną paprykę, śmietanę i zioła. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i polać sosem