Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyk z indyka z sałatą"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Składniki
Mięso pokroić w dużą kostkę. Oliwę (3-4 łyżki) wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać tymianek, sól, pieprz, polać mięso, przykryć i schładzać w lodówce kilka godzin (najlepiej całą noc).
Mięso nadziewać na patyczki do szaszłyków (wcześniej moczyć patyczki przez 30 min w wodzie: nie spalą się), piec w piekarniku w temp. 180oC przez ok. 15 min.
Sałatę umyć, osuszyć. Mango i buraki obrać, pokroić w kostkę. Wszystko delikatnie wymieszać. Polać sosem przygotowanym z octu, 2 łyżek oliwy, miodu, musztardy, syropu, soli, pieprzu.
ok. 25 minut plus marynowanieŹródło: Twoje Imperium