Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kroimy pierś z kurczaka w sporą kostkę i przygotowujemy do niego marynatę: 2 łyżki musztardy, łyżka oleju(oliwy), zioła prowansalskie, sól, pieprz. Zostawimy mięso w marynacie na pół godz. w lodówce. Na patelni roztapiamy masło, podsmażamy posiekany drobno czosnek i dodajemy zamrożony szpinak. Dusimy pod przykryciem. Do szpinaku dodajemy kurczaka(podsmażonego na innej patelni), 2 łyżki śmietany i pokrojoną w kostkę fetę. W dużej misie mieszamy ugotowany makaron z ciepłym sosem szpinakowym i podajemy. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

wr55 08 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
dobre malo powiedziane.przepyszne3 Kto głosował? | Odpowiedz

miecik 08 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
dobre3 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 08 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo smakowite3 Kto głosował? | Odpowiedz

agnieszkahre 25 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Ale to pyszne i zdrowe!!! Od razu zrobiłam, polecam!!!3 Kto głosował? | Odpowiedz

agulaa 23 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
uwielbiam makaron ze szpinakiem:) czasem zamiast piersi dodaje wędzonego łososia, też jest smaczne:)))3 Kto głosował? | Odpowiedz

alicja 18 marca 2009Zgłoś do usunięcia
rewelacja i w ten oto sposób polubiłam szpinak3 Kto głosował? | Odpowiedz

xil0x 19 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Właśnie konsumuję :) Pyszne! Super! Mmm... Jeszcze to zrobie ;)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 21 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
super2 Kto głosował? | Odpowiedz

Kookie 15 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam szpinak:))3 Kto głosował? | Odpowiedz