Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-12-2008
zdrowe, pyszne i zielone
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2984
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2984
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Kroimy pierś z kurczaka w sporą kostkę i przygotowujemy do niego marynatę: 2 łyżki musztardy, łyżka oleju(oliwy), zioła prowansalskie, sól, pieprz. Zostawimy mięso w marynacie na pół godz. w lodówce. Na patelni roztapiamy masło, podsmażamy posiekany drobno czosnek i dodajemy zamrożony szpinak. Dusimy pod przykryciem. Do szpinaku dodajemy kurczaka(podsmażonego na innej patelni), 2 łyżki śmietany i pokrojoną w kostkę fetę. W dużej misie mieszamy ugotowany makaron z ciepłym sosem szpinakowym i podajemy. Smacznego