Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-12-2008
zdrowe, pyszne i zielone
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1161
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1161
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
Składniki
Kroimy pierś z kurczaka w sporą kostkę i przygotowujemy do niego marynatę: 2 łyżki musztardy, łyżka oleju(oliwy), zioła prowansalskie, sól, pieprz. Zostawimy mięso w marynacie na pół godz. w lodówce. Na patelni roztapiamy masło, podsmażamy posiekany drobno czosnek i dodajemy zamrożony szpinak. Dusimy pod przykryciem. Do szpinaku dodajemy kurczaka(podsmażonego na innej patelni), 2 łyżki śmietany i pokrojoną w kostkę fetę. W dużej misie mieszamy ugotowany makaron z ciepłym sosem szpinakowym i podajemy. Smacznego