Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-12-2008
zdrowe, pyszne i zielone
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4603
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1320
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 253
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34343
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 624
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4603
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1320
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 253
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34343
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 624
Składniki
Kroimy pierś z kurczaka w sporą kostkę i przygotowujemy do niego marynatę: 2 łyżki musztardy, łyżka oleju(oliwy), zioła prowansalskie, sól, pieprz. Zostawimy mięso w marynacie na pół godz. w lodówce. Na patelni roztapiamy masło, podsmażamy posiekany drobno czosnek i dodajemy zamrożony szpinak. Dusimy pod przykryciem. Do szpinaku dodajemy kurczaka(podsmażonego na innej patelni), 2 łyżki śmietany i pokrojoną w kostkę fetę. W dużej misie mieszamy ugotowany makaron z ciepłym sosem szpinakowym i podajemy. Smacznego