Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-12-2008
zdrowe, pyszne i zielone
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 84
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1305
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 817
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 301
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 173
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 84
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1305
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 817
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 301
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 173
Składniki
Kroimy pierś z kurczaka w sporą kostkę i przygotowujemy do niego marynatę: 2 łyżki musztardy, łyżka oleju(oliwy), zioła prowansalskie, sól, pieprz. Zostawimy mięso w marynacie na pół godz. w lodówce. Na patelni roztapiamy masło, podsmażamy posiekany drobno czosnek i dodajemy zamrożony szpinak. Dusimy pod przykryciem. Do szpinaku dodajemy kurczaka(podsmażonego na innej patelni), 2 łyżki śmietany i pokrojoną w kostkę fetę. W dużej misie mieszamy ugotowany makaron z ciepłym sosem szpinakowym i podajemy. Smacznego