Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-12-2008
zdrowe, pyszne i zielone
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 364
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1774
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 364
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1774
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Kroimy pierś z kurczaka w sporą kostkę i przygotowujemy do niego marynatę: 2 łyżki musztardy, łyżka oleju(oliwy), zioła prowansalskie, sól, pieprz. Zostawimy mięso w marynacie na pół godz. w lodówce. Na patelni roztapiamy masło, podsmażamy posiekany drobno czosnek i dodajemy zamrożony szpinak. Dusimy pod przykryciem. Do szpinaku dodajemy kurczaka(podsmażonego na innej patelni), 2 łyżki śmietany i pokrojoną w kostkę fetę. W dużej misie mieszamy ugotowany makaron z ciepłym sosem szpinakowym i podajemy. Smacznego