Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szpinakowo-serowe ravioli z szałwią"
Zagnieć ciasto z mąki, jajka i łyżki oleju. Odstaw na 30 min. Masło rozpuść, wrzuć szałwię, smaż 10 min, dopraw solą. Obraną cebulę i ząbek czosnku posiekaj. Przesmaż na łyżce oleju. Dodaj opłukany szpinak. Duś kilka minut.
Masę szpinakową połącz z serem, dopraw solą i gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkuj na dwa płaty. Na jeden nakładaj łyżeczką kupki farszu. Przykryj drugim płatem. Dociskaj ciasto między farszem, potnij na kwadraty. Gotuj 4 min. Podawaj z masłem szałwiowym i parmezanem.
porcje czas ok. 40 min; porcja – 410 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 99
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 110
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 36
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 99
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 110
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 36
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, jajka i łyżki oleju. Odstaw na 30 min. Masło rozpuść, wrzuć szałwię, smaż 10 min, dopraw solą. Obraną cebulę i ząbek czosnku posiekaj. Przesmaż na łyżce oleju. Dodaj opłukany szpinak. Duś kilka minut.
Masę szpinakową połącz z serem, dopraw solą i gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkuj na dwa płaty. Na jeden nakładaj łyżeczką kupki farszu. Przykryj drugim płatem. Dociskaj ciasto między farszem, potnij na kwadraty. Gotuj 4 min. Podawaj z masłem szałwiowym i parmezanem.
porcje czas ok. 40 min; porcja – 410 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 87
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 4393