Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szpinakowo-serowe ravioli z szałwią"
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i niedrogie. Pokażemy prosty p...
Odsłon: 21
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 101
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 90
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 447
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i niedrogie. Pokażemy prosty p...
Odsłon: 21
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 101
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 90
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 447
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, jajka i łyżki oleju. Odstaw na 30 min. Masło rozpuść, wrzuć szałwię, smaż 10 min, dopraw solą. Obraną cebulę i ząbek czosnku posiekaj. Przesmaż na łyżce oleju. Dodaj opłukany szpinak. Duś kilka minut.
Masę szpinakową połącz z serem, dopraw solą i gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkuj na dwa płaty. Na jeden nakładaj łyżeczką kupki farszu. Przykryj drugim płatem. Dociskaj ciasto między farszem, potnij na kwadraty. Gotuj 4 min. Podawaj z masłem szałwiowym i parmezanem.
porcje czas ok. 40 min; porcja – 410 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety