Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szpinakowo-serowe ravioli z szałwią"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 909
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 909
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, jajka i łyżki oleju. Odstaw na 30 min. Masło rozpuść, wrzuć szałwię, smaż 10 min, dopraw solą. Obraną cebulę i ząbek czosnku posiekaj. Przesmaż na łyżce oleju. Dodaj opłukany szpinak. Duś kilka minut.
Masę szpinakową połącz z serem, dopraw solą i gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkuj na dwa płaty. Na jeden nakładaj łyżeczką kupki farszu. Przykryj drugim płatem. Dociskaj ciasto między farszem, potnij na kwadraty. Gotuj 4 min. Podawaj z masłem szałwiowym i parmezanem.
porcje czas ok. 40 min; porcja – 410 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety