Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szpinakowo-serowe ravioli z szałwią"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104281
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5898
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104281
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5898
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, jajka i łyżki oleju. Odstaw na 30 min. Masło rozpuść, wrzuć szałwię, smaż 10 min, dopraw solą. Obraną cebulę i ząbek czosnku posiekaj. Przesmaż na łyżce oleju. Dodaj opłukany szpinak. Duś kilka minut.
Masę szpinakową połącz z serem, dopraw solą i gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkuj na dwa płaty. Na jeden nakładaj łyżeczką kupki farszu. Przykryj drugim płatem. Dociskaj ciasto między farszem, potnij na kwadraty. Gotuj 4 min. Podawaj z masłem szałwiowym i parmezanem.
porcje czas ok. 40 min; porcja – 410 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety