Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tagliatelle Carbonara idealne na letnie wieczory.
1. Makron wrzucić do wrzącej osolonej wody, ugotować al dente.
Pokrojony boczek w kształcie prostokątów wrzucić na rozgrzaną oliwę na patelni.
Czosnek przeciśnięty przez praskę dodać do podsmażanego boczku.
Parmezan zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Jajka rozbić , zmiksować wraz z solą, pieprzem i połową parmezanu w osobnej miseczce.
Odcedzony makaron przełożyć do garnka lub na dużą patelnie, dodać boczek oraz zawartość miseczki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, podgrzewając na małym ogniu.
Po dwóch minutach ściągnąć z ognia i nałożyć na talerze, ozdabiając parmezanem i natką pietruszki według uznania.
Porady:
Parmezan najlepiej kupić w kawałku i osobiście zetrzeć na tarce.
Czas podgrzewania wszystkich składników ma być naprawdę krótki, jajka z serem mają tworzyć sos, nie mogą być ścięte.
Czosnek można pokroić samemu, stanie się bardziej intensywny.
Natkę pietruszki można zastąpić listkami świeżej bazylii.
O :) Pyszna sałatka warstwowa.
Odsłon: 5013
Lekka, szybka, aromatyczna, makaronowa kolacja
Odsłon: 3142
Bardzo proste, szybkie danie z pysznym sosem oraz makaronem.
Odsłon: 2777
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 161
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 23
Ekspresowe roladki z tortilli idealne na śniadanie, kolację lub na imprezę. W...
Odsłon: 107
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 161
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 23
Ekspresowe roladki z tortilli idealne na śniadanie, kolację lub na imprezę. W...
Odsłon: 107
Składniki
1. Makron wrzucić do wrzącej osolonej wody, ugotować al dente. Pokrojony boczek w kształcie prostokątów wrzucić na rozgrzaną oliwę na patelni. Czosnek przeciśnięty przez praskę dodać do podsmażanego boczku. Parmezan zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajka rozbić , zmiksować wraz z solą, pieprzem i połową parmezanu w osobnej miseczce. Odcedzony makaron przełożyć do garnka lub na dużą patelnie, dodać boczek oraz zawartość miseczki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, podgrzewając na małym ogniu. Po dwóch minutach ściągnąć z ognia i nałożyć na talerze, ozdabiając parmezanem i natką pietruszki według uznania.
Porady: Parmezan najlepiej kupić w kawałku i osobiście zetrzeć na tarce. Czas podgrzewania wszystkich składników ma być naprawdę krótki, jajka z serem mają tworzyć sos, nie mogą być ścięte. Czosnek można pokroić samemu, stanie się bardziej intensywny. Natkę pietruszki można zastąpić listkami świeżej bazylii.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Dania główne
Zapiekanka tostowa
Dania główne
Potrawka z kiełbaski
Dania główne
Kotlety mielone Magdy Gessler
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Moje dzisiejsze kotlety schabowe to kotlety z pieczarkami i serem. Kotleciki...
Odsłon: 133
Zapiekanka tostowa
Banalna i bardzo szybka! Super smakuje z ketchupem.
Odsłon: 141