Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tagliatelle z sosem bolońskim"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 143
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 143
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Składniki
Wołowinę umyj i dwukrotnie zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Przygotuj warzywa. Cebulę oczyść i pokrój w małą kostkę. Marchewki obierz, przekrój wzdłuż i potnij w cienkie plasterki. Seler naciowy opłucz pod bieżącą wodą, odkrój końcówki, a resztę warzyw drobno posiekaj.
Na patelnię wrzuć masło. Wlej oliwę i rozgrzej wszystko na średnim ogniu. Gdy masło się roztopi i połączy z oliwą, dodaj cebulę, marchewkę oraz seler naciowy. Następnie do warzyw dołóż mięso, posól oraz popieprz. Całość podsmaż na średnim ogniu. Wlej pastę pomidorową i dodaj oregano. Wymieszaj i duś pod przykryciem przez godzinę.
W dużym garnku zagotuj wodę. Wsyp sól i wlej łyżkę oliwy. Gdy woda w garnku zacznie wrzeć, wrzuć makaron. Gotuj przez 8 minut bez przykrywki. Tagliatelle, przelej zimną wodą i odcedź. Następnie przełóż do głębokiego talerza, polej gorącym sosem i posyp startym parmezanem.Źródło: Na żywo