Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z mielonym mięsem"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1616
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232033
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5098
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1616
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232033
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5098
Składniki
Zagnieść kruche ciasto z mąki, żółtka, masła, dodać sól i łyżkę wody. Uformować kulę, owinąć folią aluminiową i odłożyć do lodówki na 30 min. Po tym czasie ciastem wylepić dno i boki małej tortownicy, posmarowanej łyżką oleju. Ponakłuwać widelcem. Podpiekać na złoto przez 15 min w temp. 190°C.
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju. Dodać mięso, przesmażyć, przykryć, dusić 20 min. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić, wymieszać z surowym jajkiem.
Farsz wyłożyć na podpieczony spód. Posypać pokrojonym w kostkę oscypkiem i liśćmi szpinaku.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30 min. Najlepsze na gorąco, ale na zimno też dobre.
Aby ciasto nie wybrzuszyło się podczas podpiekania, przykryj je papierem do pieczenia i przysyp suchą fasolą. Potem usuń ją wraz z papierem.
ok. 55 minut plus chłodzenieŹródło: Twoje Imperium