Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tost z wątróbką i śliwkami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10109
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1858
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3952
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10109
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1858
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3952
Składniki
Wątróbki oczyść i osusz. Cebulę obierz i posiekaj. Śliwki umyj i podziel na ćwiartki, a boczek pokrój w słupki. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj boczek i przesmaż. Dołóż wątróbki. Całość smaż przez 4 minuty.
Na drugiej patelni usmaż śliwki, dopraw solą, pieprzem i papryką. Połącz z wątróbką. Podawaj na grzankach udekorowane listkami majeranku.Źródło: Na żywo