Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tost z wątróbką i śliwkami"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8510
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2987
Polecam.
Odsłon: 1753
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8510
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2987
Polecam.
Odsłon: 1753
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
Wątróbki oczyść i osusz. Cebulę obierz i posiekaj. Śliwki umyj i podziel na ćwiartki, a boczek pokrój w słupki. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj boczek i przesmaż. Dołóż wątróbki. Całość smaż przez 4 minuty.
Na drugiej patelni usmaż śliwki, dopraw solą, pieprzem i papryką. Połącz z wątróbką. Podawaj na grzankach udekorowane listkami majeranku.Źródło: Na żywo