Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tost z wątróbką i śliwkami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 584
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 584
Składniki
Wątróbki oczyść i osusz. Cebulę obierz i posiekaj. Śliwki umyj i podziel na ćwiartki, a boczek pokrój w słupki. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj boczek i przesmaż. Dołóż wątróbki. Całość smaż przez 4 minuty.
Na drugiej patelni usmaż śliwki, dopraw solą, pieprzem i papryką. Połącz z wątróbką. Podawaj na grzankach udekorowane listkami majeranku.Źródło: Na żywo