Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją było danie ze słoiczka mojej córeczki.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 39
Polecam.
Odsłon: 1361
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1689
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 39
Polecam.
Odsłon: 1361
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1689
Składniki
Tuńczyka posól, popieprz i usmaż na oliwie z oliwek na rumiano z obu stron. Wyjmij usmażonego tuńczyka na ręcznik papierowy by odsączyć go z nadmiaru tłuszczu.
W garnku ugotuj makaron (u mnie kolanka)
Cukinię, cebulę i pomidora (miąższ) pokrój w kosteczkę, marchewkę w ćwiartki.
Na osobnej patelni rozgrzej trochę tłuszczu (u mnie margaryna) i zeszklij cebulkę, dodaj marchewkę i chwilę smaż dodaj cukinię oraz pomidora. Wszystko przez chwilę smaż. Dolej ok 300 ml wody i duś na małym ogniu. Dodaj mrożonego groszku. Wrzuć tuńczyka i rozdrobnij go na małe kawałki widelcem. Dopraw do smaku pieprzem, solą i oregano. Duś do miękkości warzyw. Zapraw sos mąką. Zagotuj. Dodaj makaron, wymieszaj. Smacznego.