Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoskie risotto"
Pomidory ponakłuwaj w kilku miejscach. Włóż na chwilę do wrzącej wody. Wyjmij, przestudź, obierz ze skórki. Potem oczyść pomidory z pestek, miąższ pokrój na kawałeczki. Cebule obierz, jedną z nich posiekaj. Zeszklij na na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodaj ryż.
Mieszając smaż dalej, aż ziarenka staną się szkliste. Wtedy wlej wino i trochę bulionu. Poczekaj, aż ryż wchłonie cały płyn. Dołóż pomidory. Gotuj dalej ok. 20 minut. W tym czasie dolewaj porcjami pozostały bulion. Parmezan grubo zetrzyj.
Wątróbkę wymocz, oczyść, pokój na kawałki. Dobrze je osusz. Pozostałą cebulę przekrój wzdłuż na pół, a następnie w plasterki. Na patelni rozgrzej masło z resztą oliwy. Na gorący tłuszcz wrzuć cebulę i wątróbkę. Mieszając, smaż 5-7 minut. Pod koniec smażenia posyp solą i pieprzem.
Risotto wymieszaj z 2/3 startego sera. Przypraw solą i pieprzem. Wyłóż na talerze. Na środek każdej porcji połóż 1/4 wątróbki. Posyp pozostałym parmezanem. Przed podaniem udekoruj, np. natką.Źródło: Naj
Pyszna, wiosenna odmiana risotto ze zdrowymi zielonymi warzywami - szparagami...
Odsłon: 742
W tym roku nasz niewielki ogródek zdominowały buraki, które rosną jak szalone...
Odsłon: 3640
Risotto z pieczarkami to świetny pomysł na szybki i smaczny obiad lub gorącą...
Odsłon: 5411
Jest to bardzo szybka sałatka wdzięczna do zrobienia oraz bardzo smaczna i pa...
Odsłon: 37
Grillowanie pomidorów wydobywa z nich całą słodycz i rozpływają się w ustach.
Odsłon: 39
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 181
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 171
Jest to bardzo szybka sałatka wdzięczna do zrobienia oraz bardzo smaczna i pa...
Odsłon: 37
Grillowanie pomidorów wydobywa z nich całą słodycz i rozpływają się w ustach.
Odsłon: 39
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 181
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 171
Składniki
Pomidory ponakłuwaj w kilku miejscach. Włóż na chwilę do wrzącej wody. Wyjmij, przestudź, obierz ze skórki. Potem oczyść pomidory z pestek, miąższ pokrój na kawałeczki. Cebule obierz, jedną z nich posiekaj. Zeszklij na na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodaj ryż.
Mieszając smaż dalej, aż ziarenka staną się szkliste. Wtedy wlej wino i trochę bulionu. Poczekaj, aż ryż wchłonie cały płyn. Dołóż pomidory. Gotuj dalej ok. 20 minut. W tym czasie dolewaj porcjami pozostały bulion. Parmezan grubo zetrzyj.
Wątróbkę wymocz, oczyść, pokój na kawałki. Dobrze je osusz. Pozostałą cebulę przekrój wzdłuż na pół, a następnie w plasterki. Na patelni rozgrzej masło z resztą oliwy. Na gorący tłuszcz wrzuć cebulę i wątróbkę. Mieszając, smaż 5-7 minut. Pod koniec smażenia posyp solą i pieprzem.
Risotto wymieszaj z 2/3 startego sera. Przypraw solą i pieprzem. Wyłóż na talerze. Na środek każdej porcji połóż 1/4 wątróbki. Posyp pozostałym parmezanem. Przed podaniem udekoruj, np. natką.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Dania główne
Krokiety z pieczarkami i serem
Dania główne
Placki z cukinii i marchewki
Dania główne
Kofty z ryby
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 9
Krokiety z pieczarkami i serem
Zapraszam na krokieciki z pieczarkami i serem. Zrobiłam je w trochę inny spos...
Odsłon: 109