Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina po żmudzku"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1262
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 262
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2260
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1262
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 262
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2260
Składniki
ok. 75 minut plus marynowanie.
Wołowinę umyć, osuszyć, mocno zbić pięścią, zalać maślanką. Przykryć, odstawić na kilka godzin do lodówki. Wyjąć, osuszyć. Przygotować farsz: umyte marchewki i jedno jabłko obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z posiekanym czosnkiem i szczyptą cukru.
W mięsie wyciąć nożem kieszeń. Wypełnić ją farszem, spiąć wykałaczką. Mięso włożyć do garnka z grubym dnem, obłożyć masłem, oprószyć pieprzem, kminkiem, dodać liście laurowe. Przykryć, postawić na wolnym ogniu, dusić co najmniej godzinę.
Resztę jabłek obrać, skropić sokiem z cytryny, posłodzić, oprószyć kminkiem, uprażyć w rondlu. Dodać ugotowaną fasolę, 1-2 łyżeczki masła, poddusić razem. Mięso pokroić w plastry, położyć na fasoli z jabłkami. Solić dopiero na półmisku.Źródło: Twoje Imperium