Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zabielana ogórkowa z kaszą jaglaną"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 182
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 182
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
55 min • Porcja 80 kcal • Przepis na 4-5 porcji
Warzywa kroję w kostkę, ogórki ścieram na tarce o dużych oczkach. Skrzydełka zalewam 6 szkl. zimnej wody i doprowadzam do wrzenia. Zdejmuję zbierającą się pianę i do czystego wywaru dodaję warzywa, liść i ziele, gotuję.
Kaszę przelewam wrzątkiem. Dodaję do prawie miękkich warzyw, chwilę gotuję. Dodaję ogórki, sól, pieprz. Śmietanę mieszam z kilkoma łyżkami zupy i wlewam do niej. Posypuję koprem.
Tym razem ugotowałam tę zupę z kaszą, a nie, jak zwykle, z ryżem. Częściej będę tak robić! Teresa Skotnicka z GozdowaŹródło: Kobieta i życie