Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zabielana ogórkowa z kaszą jaglaną"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
55 min • Porcja 80 kcal • Przepis na 4-5 porcji
Warzywa kroję w kostkę, ogórki ścieram na tarce o dużych oczkach. Skrzydełka zalewam 6 szkl. zimnej wody i doprowadzam do wrzenia. Zdejmuję zbierającą się pianę i do czystego wywaru dodaję warzywa, liść i ziele, gotuję.
Kaszę przelewam wrzątkiem. Dodaję do prawie miękkich warzyw, chwilę gotuję. Dodaję ogórki, sól, pieprz. Śmietanę mieszam z kilkoma łyżkami zupy i wlewam do niej. Posypuję koprem.
Tym razem ugotowałam tę zupę z kaszą, a nie, jak zwykle, z ryżem. Częściej będę tak robić! Teresa Skotnicka z GozdowaŹródło: Kobieta i życie