Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zabielana ogórkowa z kaszą jaglaną"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3739
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1282
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3739
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1282
Składniki
55 min • Porcja 80 kcal • Przepis na 4-5 porcji
Warzywa kroję w kostkę, ogórki ścieram na tarce o dużych oczkach. Skrzydełka zalewam 6 szkl. zimnej wody i doprowadzam do wrzenia. Zdejmuję zbierającą się pianę i do czystego wywaru dodaję warzywa, liść i ziele, gotuję.
Kaszę przelewam wrzątkiem. Dodaję do prawie miękkich warzyw, chwilę gotuję. Dodaję ogórki, sól, pieprz. Śmietanę mieszam z kilkoma łyżkami zupy i wlewam do niej. Posypuję koprem.
Tym razem ugotowałam tę zupę z kaszą, a nie, jak zwykle, z ryżem. Częściej będę tak robić! Teresa Skotnicka z GozdowaŹródło: Kobieta i życie