Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13988
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15789
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6399
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13988
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15789
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6399
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, zahartować zimną wodą. Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć na sitku. Na patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę i czosnek. Dodać tuńczyka i smażyć ok. 5 minut mieszając żeby się nie przypalił. Dodać pomidory w zalewie. Doprawić solą i pieprzem. Wsypać ok. łyżkę ziół prowansalskich. Pozostawić na małym ogniu około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Do dużego garnka przełożyć makaron, wlać sos i wymieszać. Dodać trochę tartego żółtego sera i jeszcze raz wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i zapiekać około 20 -30 minut. Smacznego!