Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336700
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4148
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423272
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336700
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4148
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423272
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, zahartować zimną wodą. Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć na sitku. Na patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę i czosnek. Dodać tuńczyka i smażyć ok. 5 minut mieszając żeby się nie przypalił. Dodać pomidory w zalewie. Doprawić solą i pieprzem. Wsypać ok. łyżkę ziół prowansalskich. Pozostawić na małym ogniu około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Do dużego garnka przełożyć makaron, wlać sos i wymieszać. Dodać trochę tartego żółtego sera i jeszcze raz wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i zapiekać około 20 -30 minut. Smacznego!