Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1357
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1402
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1357
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1402
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, zahartować zimną wodą. Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć na sitku. Na patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę i czosnek. Dodać tuńczyka i smażyć ok. 5 minut mieszając żeby się nie przypalił. Dodać pomidory w zalewie. Doprawić solą i pieprzem. Wsypać ok. łyżkę ziół prowansalskich. Pozostawić na małym ogniu około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Do dużego garnka przełożyć makaron, wlać sos i wymieszać. Dodać trochę tartego żółtego sera i jeszcze raz wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, z wierzchu posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i zapiekać około 20 -30 minut. Smacznego!