Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie! W momencie gdy mięso się udusi ze składnikami, dosłownie rozpływa się w ustach. POLECAM!!!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 702
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 552
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3395
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 904
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 702
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 552
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3395
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 904
Składniki
Najpierw należy rozbić mięso z karkówki ( miejscach najbardziej tłustych mocniej) oraz posypać je sporządzoną przyprawą przyprawa nadaje się również do domowego gotowania) z obu stron. Uszykować 4 długie kawałki folii aluminiowej (muszą być długie!) i ułożyć na nich 4 rozbite plastry karkówki.
Na każdym kawałku karkówki położyć plaster dobrze topiącego się żółtego sera i złożyć mięso w pół.
Pokroić wszystkie wymienione warzywa w kostkę, prócz pieczarek, je przekroić na pół, a następnie posiekać od góry dołu. Plasterki pieczarek muszą być widoczne.
Po kolei nasypywać na złożone mięso położone na folii warzywa. Kolejność bez znaczenia. Posypać jeszcze raz przyprawą.
Zawinąć o ile to możliwe w "cukierki". Jeśli zapiekanka jest za duża, to należy użyć więcej folii aluminiowej i zawinąć na dwa razy.
Po rozpaleniu grilla położyć na żarze i często obracać. Piec około 45 minut. Piszę około, bo ja na oko piekę. Zazwyczaj gdy przez folię zaczynają przeciekać soki (może po pół godzinie), to częściej obracam. Ja osobiście zawsze ściągam najpierw jedną zapiekankę i albo szukam ochotnika by ją rozwinął i spróbował, albo sam próbuję. MIĘSO MUSI BYĆ MIĘKKIE!!!
Położyć na talerzu i.... MMMMM PALCE LIZAĆ!!!!