Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tania szybka i syta
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1327
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1167
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1327
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1167
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Składniki
Cebule posiekać, pieczarki pokroić w plastry i wszystko razem podsmażyć przez ok 10 min. Dorzucić pomidory z puszki razem z ich sokiem i sosem do makaronów <pudliszki>. Parówki kroimy w plasterki i dorzucamy do wszystkiego. Doprawiamy solą, pieprzem , papryką ostrą i ziołami według uznania. Jak jest już gotowe to dodajemy troche sera tartego i mieszamy.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy już będzie miękki odcedzamy. Makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy do niego cały nasz sos. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na wierzchu posypujemy dużą ilością tartego sera i zapiekamy w piekarniku przez ok 14min. Gdy już będzie gotowe górę posypujemy oregano i podajemy. Smacznego!!!