Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanki z kurczakiem i zielonym pesto"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 828
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9222
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 828
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9222
Składniki
Czas przygotowania 20 minut. Cena porcji ok. 5,20 zł
Umytego i osuszonego kurczaka kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju 3–4 minuty na jasnozłoty kolor, ciągle mieszając. Doprawiamy pieprzem i solą, przekładamy na talerz.
Paprykę kroimy w niezbyt grube paski. Pomidorki cherry przekrawamy na pół. Umyte liście szpinaku osuszamy papierowym ręcznikiem. Ser grana padano ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Bagietkę przekrawamy na pół i obie części przecinamy wzdłuż.
Bagietki dokładnie smarujemy sosem pesto. Następnie układamy listki szpinaku, a na nich paski papryki oraz pomidorki cherry. Na koniec kładziemy kawałki podsmażonego kurczaka. Posypujemy tartym serem i zapiekamy 8–10 minut w 200oC.
Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy listkami szpinaku i od razu podajemy na stół.
Wartość odżywcza porcji 480 kcal. Białko 38 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 36 gŹródło: Rewia