Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanki z kurczakiem i zielonym pesto"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3308
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3723
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 285
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 477
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3308
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3723
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 285
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 477
Składniki
Czas przygotowania 20 minut. Cena porcji ok. 5,20 zł
Umytego i osuszonego kurczaka kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju 3–4 minuty na jasnozłoty kolor, ciągle mieszając. Doprawiamy pieprzem i solą, przekładamy na talerz.
Paprykę kroimy w niezbyt grube paski. Pomidorki cherry przekrawamy na pół. Umyte liście szpinaku osuszamy papierowym ręcznikiem. Ser grana padano ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Bagietkę przekrawamy na pół i obie części przecinamy wzdłuż.
Bagietki dokładnie smarujemy sosem pesto. Następnie układamy listki szpinaku, a na nich paski papryki oraz pomidorki cherry. Na koniec kładziemy kawałki podsmażonego kurczaka. Posypujemy tartym serem i zapiekamy 8–10 minut w 200oC.
Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy listkami szpinaku i od razu podajemy na stół.
Wartość odżywcza porcji 480 kcal. Białko 38 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 36 gŹródło: Rewia