Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka duszone w miodzie

Żeberka duszone w miodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 169

Dodano:

Odsłon: 4130

Pyszne z wyczuwalną nutą miodu

Składniki

  • 1kg żeberek wieprzowych
  • 3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 3 owoce jałowca
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 2l bulionu wołowego
  • 2-3 łyżki miodu płynnego
  • po 2 łyżeczki musztardy i chrzanu tartego
  • papryka słodka i ostra
  • 2-3 łyżki mąki
  • sól,pieprz
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Żeberka duszone w miodzie

Przygotowanie

  1. Żeberka przyprawić solą,pieprzem,papryką słodką i ostrą.Odstawić do lodówki na 12 godz.Następnie obsmażyć na patelni na złoty kolor.W garnku zeszklić pokrojoną w półplasterki cebulę i czosnek.Marchewkę zetrzeć na tartce o grubych oczkach i dodać do cebuli.Podsmażone żeberka dodać do cebuli i zalać bulionem.Dodać liście laurowe,ziele angielskie,jałowiec,musztardę,chrzan i miód.Dusić do miękkości.Pod koniec duszenia doprawić do smaku oraz zagęścić sos mąką.




    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń