Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziołowy naleśnik"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2048
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3218
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1271
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2028
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2048
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3218
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1271
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2028
Składniki
Jaja, mleko, wodę i mąkę wymieszaj na gładkie ciasto. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Oderwij listki z bazylii. Połowę rozłóż na posmarowanej blasze i wlej ciasto. Piecz w piekarniku w temp. 200 st. 15-20 min.
Posiekaj pozostałe liście bazylii: Czosnek obierz i posiekaj. l Wymieszaj bazylię, czosnek, orzeszki, parmezan i oliwę. Dopraw solą i pieprzem.
Rukolę umyj i osusz. Na upieczonym cieście rozłóż prosciutto i rukolę. Zwijaj w dość ciasny rulon (z szerokiej strony). Ostrym nożem pokrój w grube plastry. Podawaj z grillowanymi paprykami.
Czas przygotowania: 30 minut 500 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień