Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziołowy naleśnik"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1110
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 393
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3282
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 783
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1110
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 393
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3282
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 783
Składniki
Jaja, mleko, wodę i mąkę wymieszaj na gładkie ciasto. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Oderwij listki z bazylii. Połowę rozłóż na posmarowanej blasze i wlej ciasto. Piecz w piekarniku w temp. 200 st. 15-20 min.
Posiekaj pozostałe liście bazylii: Czosnek obierz i posiekaj. l Wymieszaj bazylię, czosnek, orzeszki, parmezan i oliwę. Dopraw solą i pieprzem.
Rukolę umyj i osusz. Na upieczonym cieście rozłóż prosciutto i rukolę. Zwijaj w dość ciasny rulon (z szerokiej strony). Ostrym nożem pokrój w grube plastry. Podawaj z grillowanymi paprykami.
Czas przygotowania: 30 minut 500 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień