Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziołowy naleśnik"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3506
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 608
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3764
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 322
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 579
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3506
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 608
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3764
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 322
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 579
Składniki
Jaja, mleko, wodę i mąkę wymieszaj na gładkie ciasto. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Oderwij listki z bazylii. Połowę rozłóż na posmarowanej blasze i wlej ciasto. Piecz w piekarniku w temp. 200 st. 15-20 min.
Posiekaj pozostałe liście bazylii: Czosnek obierz i posiekaj. l Wymieszaj bazylię, czosnek, orzeszki, parmezan i oliwę. Dopraw solą i pieprzem.
Rukolę umyj i osusz. Na upieczonym cieście rozłóż prosciutto i rukolę. Zwijaj w dość ciasny rulon (z szerokiej strony). Ostrym nożem pokrój w grube plastry. Podawaj z grillowanymi paprykami.
Czas przygotowania: 30 minut 500 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień