Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zrazy z jajkami"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 912
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 226
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 912
Składniki
Do wody, w której będziesz gotować jajka, dodaj 2 łyżeczki soli (dzięki temu skorupka będzie lepiej odchodziła po ugotowaniu). Od momentu wrzenia wody, gotuj jajka ok. 8 minut. Następnie przelej je zimną wodą, ostudź i obierz.
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Każdy plaster mięsa posmaruj musztardą.
Połóż plaster boczku oraz jajko i zwiń, formując roladki. Każdą owiń bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami. Na talerz wsyp mąkę, obtocz w niej roladki. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju, gdy będzie bardzo gorący włóż roladki, obsmaż na rumiano z każdej strony.
Do garnka wlej bulion, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziela angielskiego, zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, włóż przesmażone roladki. Zmniejsz ogień, duś 60-90 min. Na 30 min przed końcem gotowania dodaj koncentrat pomidorowy.
Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby sos był zbyt rzadki, możesz go zagęścić mąką wymieszaną z wodą.
100 minut. Porcja: 270 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie