Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żurawinowy indyk w cieście"
Szprycery świetnie gaszą pragnienie - są niskokaloryczne, musujące i latwe w...
Odsłon: 647
Pyszny keks ale zamiast skórek kandyzowanych czy orzechów jest pełen suszonej...
Odsłon: 1465
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 333
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 333
Składniki
Mięso natrzyj czosnkiem roztartym z solą i pieprzem. Owiń folią i włóż do lodówki. Mąkę przesiej z solą do miski. W środku zrób zagłębienie, wkrusz tam drożdże, posyp cukrem i wlej 1 szkl. letniej wody.
Gdy rozczyn wyrośnie, wyrób ciasto, dodając jajko, resztę wody i pod koniec olej. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Grzyby i cebule posiekaj, przesmaż na maśle. Przypraw solą, pieprzem i musztardą.
W mięsie wytnij kieszeń, napełnij ją żurawiną. Filet zepnij wykałaczkami i obwiąż nitką. Zrumień na oleju. Ostudź i usuń wykałaczki oraz nitkę. Gdy ciasto podwoi objętość, ponownie je zagnieć i rozwałkuj na placek o grubości ok. 3 cm.
Placek posmaruj ostudzonymi grzybami, ułóż mięso. Zlep brzegi ciasta, odetnij jego nadmiar. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem (zlepieniem do dołu). Piecz 1,5 godz. w 180 st. Pieczeń posmaruj wodą i przykryj na chwilę ściereczką.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 68
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1870