Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Arbuzowe z listkami melisy"
Jajka farbowane w łupinach cebuli, chyba zna już każdy. To prosta, naturalna...
Odsłon: 8747
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 635
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 844
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 395
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 635
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 844
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 395
Składniki
ok. 60 minut • Porcja ok. 90 kcal • Koszt porcji ok. 1,10 zł • Przepis na 4 porcje
Z arbuza wytnij okrągłą łyżką około 20 kulek. Z reszty miąższu usuń pestki i pokrój go w drobną kostkę.
Przełóż do garnka, zalej litrem wody, wsyp cukier, wlej sok z cytryny. Gotuj, aż arbuz się rozgotuje. Przestudź i odcedź do rondelka. Żelatynę przygotuj wg przepisu, wlej do soku w rondelku, podgrzej do 80°C i odstaw. Wmieszaj skórkę otartą z cytryny. Przestudź.
Drobno pokrój sparzoną pomarańczę. Gęstniejącą żelatynę wlej do połowy wysokości miseczek, włóż kulki arbuza, kawałki pomarańczy i listki melisy. Tak samo zrób górną warstwę. Wstaw do lodówki.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1883
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 677