Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania , latwa w wykonaniu i smaczna.., upieczona np. w okraglej blaszce,sprawdza sie jako baza do tortu.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 76
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1194
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 196
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 76
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1194
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 196
Składniki
Oddzielic zoltka od bialek,bialka ubic na piane,dodajac przy koncu ubijania cukier,ubic na sztywno.
Dodac zoltka , delikatnie polaczyc z piana z bialek (lyzka) dodawac stopniowo reszte skladnikow, najlepej lyzka, tak zeby powstala jednolita masa, wylewac na natluszczona i posypana wiorkami kokosowymi blache , wlozyc do lekko nagrzanego piekarnika, piec 30 min.w 170 st.
Mozna pokusic sie o warjacje i do ciasta dodac bakalie, ja pieke w waskiej blaszce co pozwala dwa razy przekroic,posmarowac dzemem, ktory posypuje kokosem , nie zaszkodzi polewa czekoladowa i i jezeli sie uda ,to smakowac w trzecim dniu po upieczeniu. Zycze smacznego.